Consells per a fer el teu currículum

En el competitiu món laboral actual, presentar un currículum impactant i ben estructurat és fonamental per a destacar entre la multitud i assegurar oportunitats professionals. El teu currículum no sols és un resum de la teua experiència laboral, sinó també la teua carta de presentació davant l'empresa. En este article, explorarem deu consells pràctics i efectius per a optimitzar el teu currículum. Continua llegint per a descobrir com transformar el teu historial laboral en una poderosa ferramenta de cerca d'ocupació.


1. EL TEU CV ET REPRESENTA A TU. L'empresa no et coneix. Trau-te partit en el teu CV, parla dels teus assoliments, de la teua experiència, del teu objectiu professional i, a més, destaca els aspectes més rellevants en l'apartat “Perfil professional” o “Sobre mi”.

2. ELS DETALLS IMPORTEN. Un CV cuidat és la teua millor carta de presentació. Cuida l'ortografia, la redacció i el format. Revisa-ho les vegades que faça falta per a presentar-ho perfecte. Si la teua imatge és important, la del teu CV també, i molt!

3. ADAPTA-HO AL LLOC I EMPRESA. L'esforç valdrà la pena! Així destacaràs i inclouràs just el que l'empresa/posat necessita. També pots parlar vaig sobrar què tens en comú amb els valors de l'empresa.

4. PRIORITZA LA INFORMACIÓ. Crea el teu CV estratègicament, donant-li importància a l'important: funcions, habilitats, assoliments, experiència, idiomes, etc.

5. ESPECIFICA LES FUNCIONS. En l'apartat “Experiència”, indica quines funcions has realitzat en cada lloc de treball perquè es veja d'una manera més clara el que eres capaç de fer.

6. INDICA LES TEUES SOFT I HARD SKILLS. Les dos et diferencien. Unes definixen com eres i altres què saps. No oblides incloure en el teu CV competències sobre tu com a treball en equip, proactivitat, orientació a la qualitat o competències tècniques com a idiomes o habilitats digitals.

7. ULL AMB LA TEUA FOTO I CORREU. Utilitza una foto actualitzada, mostra un rostre afable i cuida el fons. En quant al correu, crea un amb el teu nom i cognoms i intenta ometre paraules poc professionals.

8. DIGUES LA VERITAT. “Jo sé el que sé i sé el que no sé.” Procura no mentir per a intentar encaixar en un lloc de treball. Sigues sincer/a i recalca la teua capacitat d'aprenentatge i adaptació.

9. INCLOU LA TEUA CARTA DE PRESENTACIÓ. En esta carta podràs presentar-te, indicar per què vols treballar en eixa empresa i lloc, destacar la teua experiència laboral més rellevant i altres aspectes interessants de la teua personalitat.

10. INCLOU UN ENLLAÇ AL TEU PERFIL O XARXA PROFESSIONAL LINKEDIN. Així podran conéixer-te més, millor i aprofundir en altres aspectes rellevants.