Prepara't per a un fòrum d'ocupació

Un fòrum d'ocupació és un lloc de trobada entre empreses i persones que busquen una oportunitat laboral, un canvi d'ocupació o orientació que millore la seua carrera professional. Si prompte vas a assistir a un esdeveniment d'aquest tipus, no pots perdre't els 6 consells que considerem més importants per a traure-li el màxim partit. Continua llegint!


1. INSCRIPCIÓ PRÈVIA. Consulta la web del fòrum d'ocupació unes setmanes abans de la data de realització i inscriu-te en les ofertes per a poder agendar-te una entrevista. Et recomanem que només t'inscrigues en les ofertes de treball que encaixen amb el teu perfil i els requisits del qual pugues complir.

2. ARRIBADA. Arriba 20 minutos abans de la teua primera entrevista programada per a evitar cues en el taulell d'acreditació. Si no tens cap cita concertada pots sol·licitar-la el mateix dia de l'esdeveniment en este taulell. Et recomanem que arribes a l'hora d'inici per a tindre més possibilitats.

3. ENTREVISTES CURTES. Les entrevistes d'un fòrum d'ocupació són més curtes de l'habitual. Solen durar un màxim de 15 minuts i servixen per a establir un primer contacte entre empresa i candidat/a. Et recomanem que sigues concret en les teues respostes i t'assegures de deixar clar el que vulgues que l'empresa sàpia de tu. Pots trobar més consells per a afrontar una entrevista de treball en la secció de "Recursos".

4. CURRÍCULUM. Porta amb tu diverses còpies del teu currículum en paper. Al ser un esdeveniment de cerca d'ocupació és molt important que ho portes amb tu. A més, si vols sol·licitar una nova entrevista hauràs de presentar-ho a la taula d'acreditació.

5. ACTIVITATS. Trau profit de l'esdeveniment. Participa en les activitats programades: tallers, conferències i taules redones. Aprén dels professionals que posem a la teua disposició i no tingues problema a consultar els dubtes que tingues.

6. ACTITUD. Tingues una actitud positiva i sigues comprensiu/a. En un fòrum d'ocupació sol participar molta gent i a vegades es produïxen retards en la previsió horària. Tingues paciència i espera la teua entrevista amb entusiasme i bon humor.